Funktionshinderområdet!

2016-10-01

September har varit magisk. Om man ska klaga på något är det att det har varit en pina att stå inne och skriva. Okej, sitta ibland, men mest står jag. Vilken värme, vilka färger och vilken oerhörd avslutning på sommaren.

Nu är hösten här ändå, och det är fint på sitt vis. Alldeles i slutet av september hade jag den äran att delta på forskningsdagar i Uppsala. Det nationella nätverket för handikappforskning (http://www.snhf.se) anordnade två dagar med föreläsningar och möjligheter för både doktorandet och disputerade att lägga fram texter. Jag borde vara van men det engagemang jag jämt upplever präglar möten och aktiviteter inom funktionshinderområdet är fantastiskt. På fullt allvar tror jag det räddar livet på mig ibland, i alla fall tron på människan. Intressanta föreläsningar, och en otroligt givande, och rolig!, feedback-stund kring min text, och förstås lärorikt att själv kommentera och ta del av andras texter är känslan under och efter konferensen. Plus ett allmänt fint och trevligt upplägg. Mycket givande, och förtröstansfullt.

Annars stissar jag som en tok för att hinna med det jag ska, förstå det jag ska (vetenskapsteori för stunden) och kopplar av emmelanåt med hästar, hundar och goa människor. Städa, tvätta och andra måsten görs med vänsterhanden, i farten, och det får vara så. Enstaka kontakter med uppdragsgivare i den egna verksamheten och långt-bort-planer på ny bok, men för tillfället får forskarutibildning och små uppdrag på tjänsten i Södertälje kommun ta plats.  Tack alla som ger, kräver att man utvecklas och lär. Och även om det mörknar lite tidigare, ha en fortsatt fin höst!

 

Susanne Larsson

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden